perjantai 10. syyskuuta 2010

9. syyskuuta 2010

Davis Strait

68º11.54' N, 61º53.65' WVietimme koko viime yön piissä odotellen sään paranemista. Aamulla meri oli vielä varsin kuoppainen, mutta tuuli oli pudonnut säällisiin lukemiin, ja saattoimme jatkaa matkaamme kohti etelää. Olemme tällä hetkellä enää vain vuorokauden purjehduksen päässä napapiiristä, minkä ylitettyämme olemme virallisesti purjehtineet Luoteisväylän. Pekka toimenmiehenä on jo pistänyt kuohuviinipullon jäähtymään.


Kuulimme eilen Peteriltä, että soutajaystävästämme Mathieu ja koiransa Tico olivat joutuneet vaikeuksiin matkallaan Cambridge Bayhin. Kova tuuli ja väylällä ajelehtineet jäät olivat estäneet soutamisen, ja tilanne oli lopulta kehittynyt niin vaaralliseksi, ettei Mathieulle ollut lopulta jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin pyytää apua. Heidät oli hinattu viimeiset 30 mailia Cambridge Bayn suojaisaan satamaan. Toinen uutinen kertoi, että Ariel IV oli pyytänyt peesausapua hinaajalta, koska Alaskan puolella pohjoistuulet ovat ahtaneet jäät rantaa vasten. Hinaaja oli kuitenkin lähtenyt kiertämään jääkenttää sen pohjoispuolitse. Miten Erik eli Ariel IV:n kippari selvittää tilanteen, jää nähtäväksi.
Me sen sijaan olemme iloksemme havainneet, että ympärillämme olevien jäävuorten määrä on selvästi vähentynyt. Matkamme etenee tällä hetkellä joutuisasti, ja odotamme innolla huomista napapiirin ylitystä!

3 kommenttia:

 1. Mukava kuulla että olette jo voiton puolella.
  Olisi Pekka toimenmiehenä voinut tuollaisen urakan kunniaksi laitta aitoa shampanjaa kylmenemään. Me taas purjehdimme ensi viikolla
  Välimeren puolella, Sporadeilla. Siellä on monta muuta hyvää syytä panna kuohuviini kylmenemään. Hyvää jatkoa.
  Lapa

  VastaaPoista
 2. Onnittelut koko miehistölle. Kiva lukea teidän seikkailuista ja nauttia hienoista luontokuvista. Kiitos ja hyvää matkaa!

  T: Juha Jokinen

  VastaaPoista
 3. Hei ja onnea! Mikäli tietäisi, taitaisi olla Lagosin kaupungihallitus ylpeä siitä, että ensi kerran suurten tutkimusmatkojen jälkeen joku paikallinen on tehnyt todellisen globaalisen purjehdus-urotyön..
  Palataan toivottavasti asioihin siellä, joskus.
  Jaakko & Seija H

  VastaaPoista