keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

23. kesäkuuta 2010

Sand Point

55º20.015' N, 160º29.870' W

Kathy ja Vic olivat vastassa saapuessamme ja ohjasivat meidät ainoaan vapaaseen laituripaikkaan Samba-nimisen Nordhavn-moottoriveneen viereen. Natasha ja Josh olivat tulleet samaa matkaa Port Wrangelista Kathyn ja Vicin kanssa ja olivat myös matkalla samaan suuntaan eli Dutch Harboriin päin.
Seuraavana aamuna Kathy tuli kertomaan, että hän oli saanut viereisestä kalapaatista ison kuningaslohen, ja että Natasha oli luvannut tehdä siitä aterian koko joukolle. Illalla kokoonnuimmekin Sambaan seurustelemaan ja nauttimaan Natashan valmistamista herkuista. Loput valtavasti kalasta jaettiin veneiden kesken.
Tiistaina vuokrasimme yhdessä auton, jolla saimme hoidettu tarpeelliset hankinnat ja kuljetukset. Illalla menimme vielä joukolla syömään kiinalaiseen ravintolaan, mutta nyt sosiaalinen elämä on tältä erää loppu. Natasha ja Josh lähtivät jatkamaan matkaa aikaisin tänä aamulla, ja Kathy ja Vic muutama tunti heidän jälkeensä. Me lähdemme myöhemmin illalla ja jatkamme näillä näkymin suoraan Dutch Harboriin.Olemme suureksi harmiksemme törmänneet jo täällä netti-ongelmiin. Rantakahvilan internet-yhteys toimi on-off -periaatteella, kauempana kylällä olevan kahvilan yhteys oli taas ajoittain kuin kohmeessa. Ehkä erikoisin paikka oli satamamestarin toimiston alakerta, jossa betonilattialla istuen saattoi hyödyntää seinän takana olevasta puusepänverstaasta tulevaa signaalia. Tämäkin yhteys oli kuitenkin niin hidas, ettemme saaneet edes kaikkia sähköpostejamme auki. Sand Pointista eteenpäin tilanne ei suinkaan parane, joten joudumme ilmeisesti siirtymään piakkoin pelkkiin teksteihin, jotka voimme onneksi lähettää suoraan veneestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti