sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

8. kesäkuuta 2010Kodiak 8.6.2010

57º47.212' N, 152º24.538' W

Kuukausi Alaskassa kului liiankin nopeasti venettä kunnostaessa. Sää suosi niin, että maalauskin onnistui. Islannin tuhkan aiheuttama vajaan viikon viivästys tosin tuntui pitkinä työpäivinä. Vene laskettiin veteen 27.5., ja Riitta ja Latte saapuivat kaksi päivää tämän jälkeen. Ystävämme Paul lainasi autoaan sekä lentokenttämatkaan että ostosten tekoon. Mark Gustafson toimi Anchoragessa paikallisoppaanamme ja saimme käyttää myös hänen Costco-korttiaan, jolla ostimme purkki- ja kuivamuonaa kolme suurta kärryllistä, yhteensä useita satoja kiloja. Kathy ja Vic olivat myyneet talonsa Girdwoodissa, ja saimme heiltä autotallin tyhjennyksen yhteydessä lähes 20 jerrykannua polttoainetta varten. Ne on nyt kiinnitetty kannelle molemmin puolin kaiteisiin. Kaikki tämä on kasvattanut veneen painoa yli kahdella tonnilla, ja lisää tavaraa on vielä hankittava.
Olimme valmiit lähtöön jo 3.6. mutta Alaskan lahden myrsky piti meidät Sewardin satamassa vielä pari päivää. Pääsimme viimein lähtemään 5.6. Ensimmäinen legimme oli peräti 9 mailia Thumb Coveen, josta jatkoimme seuraavana aamuna kohti Kodiakia. Sääennuste oli 20 solmua idästä, mutta kuten Alaskassa usein käy, suurimman osan matkaa oli lähes tuuletonta. Vanha maininki suoraan sivusta sen sijaan teki menon melkoisen rullaavaksi. Ensimmäinen yöpurjehdus puolentoista (Latten lähes neljän) vuoden jälkeen ei onneksi tuottanut vaikeuksia. Kaikki näyttää veneessä toimivan hyvin. Ja jääpotkuri tuntuu antavan hyvän nopeuden. Kiitos Mepratuotteelle erinomaisesta hinnoittelusta!


Saavuimme 7.6. alkuillasta Kodiakin satamaan, jossa Kathy ja Vic sekä satamamestari Marty olivat meitä vastassa. Viivymme täällä muutaman päivän jatkaen veneen kunnostamista ja varustelua. Olimme tilanneet joitakin varaosia suoraan Kodiakille, koska emme halunneet jäädä odottelemaan niitä Sewardiin. Joten aika ei tule pitkäksi, vaikka seuraava sääikkuna länteen lienee vasta viikonloppuna, jolloin jatkamme matkaa Aleuteille.

1 kommentti:

  1. Terveiset Norjasta! Huomenna Mantan kokka suunnataan Skotlantia kohti, mutta ajatuksissamme seilaamme myös Sareman matkassa.
    Hengessä mukana, Auli & Hanski.

    VastaaPoista