maanantai 14. kesäkuuta 2010

14. kesäkuuta 2010

Kodiak 14.6.2010

Viikko Kodiakissa on kulunut mukavasti. Rästiin jääneitä töitä on tehty paljon, tosin ei vieläkään kaikkia. Moottorille on tehty kaikki voitava, sisimmäinen keulastaagi on myös asennettu uudestaan, mastoportaat ylettyvät nyt ylempiin saalinkeihin ja tuulimittarin anturi on vaihdettu toimivaan. Valkopäämerikotkilla on tapana istahtaa mastojen huippuihin, siinä ehkä anturin rikkoutumisen syy. Vähitellen kaikki tarvittava tai siksi luulemamme alkaa olla koossa. Marty lahjoitti meille vielä viisimetrisen, alumiinisen jääkeksin läksiäislahjaksi.
Kävimme pari iltaa sitten Marionin ja Martyn luona kuningasrapuillallisella. Ravut olivat Shelikof Straitista noin 300 metrin syvyydestä pyydettyjä ns. kultaisia rapuja. Olimme aikaisemmin luulleet, että kuningasrapuja pyydetään vain Beringinmereltä.
Tarkoituksemme oli lähteä tänään iltapäivällä, mutta kuultuamme sääennusteen, pistimme suunnitelmamme uusiksi. Aleuteille saakka on voimassa ”Gale Warning” lounaasta, siis suoraan vastaista. Vasta perjantaiksi luvataan kevyempää keliä. Päätimme näin ollen lähteä aikaisin huomisaamuna Whale Passagen kautta Shelikof Straitin toiselle puolelle Amalik Bayn pohjukkaan odottelemaan parempaa keliä.

1 kommentti:

  1. Terveissi Turust!
    Saremalle fyysistä kestävyyttä! Teille, Riitta ja Pekka, fyysisen kestävyyden lisäksi lujaa henkistä kanttia kestämään kaikki se, mitä matkalla eteenne tulee. Turvallista matkaa toivotan ja ajatuksissani usein mukananne käyn. Matti

    VastaaPoista